(doc) Un consilier din Bălți refuză indemnizația grasă, majorată la ședința trecută: Sper că unii aleși măcar vor începe a vorbi, după această creștere

Consilierul neafiliat politic de la Bălți, Sergiu Burlacu a refuzat indemnizația pe care aleșii locali din municipiu și-au majorat-o recent. „Eu nu am ajuns în Consiliul Municipal de Bălți, pentru a mă îmbogăți pe seama bugetului municipal sau pe seama bălțenilor”, a declarat acesta.

Foto: ipn.md

„În calitate de Consilier Municipal, împreună cu alți colegi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Municipal Bălți din 29 martie 2022, nu am susținut proiectul de decizie privind majorarea indemnizației consilierilor municipali pentru ședințele desfășurate.

Nu am susținut majorarea indemnizației pentru o singură ședință de la 52 lei la 3100 lei.

Înțeleg dorința unora de a își menține existența sau de a agonisi niște bani suplimentari pe seama oamenilor sărăciți de vremurile grele, însă, eu nu sunt deprins să schimb regulile în timpul jocului.

În momentul în care am acces în Consiliul Municipal Bălți, conștientizam faptul că această activitate vine pentru a munci în interesul comunitar, pentru o sumă simbolică, și această poziție o voi menține până la sfârșitul mandatului de Consilier Municipal.

Astfel, oficial, am renunțat la această indemnizație, care va rămâne în bugetul municipal!

Suma de 3100 lei, pe care unii o vor incasa pentru fiecare ședință a Consiliului Municipal, va rămâne în bugetul local, în bugetul bălțenilor, pe care, deocamdată îl administrează așa numitul edil de Bălți.

Sper eu, că această indemnizație îi va face pe unii aleși locali, măcar să vorbească în cadrul ședințelor CMB, nu doar să participe la construcția unei mașinării de vot.

Tot Sergiu Burlacu a anunțat la sfârșitul lunii martie că aleșii locali din Bălți și-au majorat indemnizația unică pentru o ședință a Consiliului Municipal de la 52 lei, până la 3100 lei. „Înțeleg necesitatea lui Grigorișin de a-și menține consilierii în jurul său, doar că regretabil este faptul că asta se întâmplă din contul bălțenilor”, a menționat acesta.



Pub