Cehia a donat Republicii Moldova măști, mănuși și costume de protecție în valoare de peste 600 de mii de euro

Guvernul Republicii Cehe, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, a donat Ministerului Sănătății din Republica Moldova un lot de echipamente individuale de protecție.

Foto: MSRM
Mai exact, Republica Cehă a oferit 1,2 milioane de măști medicale, 36 de mii de ochelari de protecție, 18 mii de costume de protecție, 10 mii de mănuși, etc. Valoarea totală a donației constituie 632 261 de euro.

Ministerul Sănătății menționează că, Republica Cehă a oferit mai multe ajutoare umanitare destinate sistemului de sănătate din țara noastră, în contextul pandemiei de Covid-19. Mai exact, la începutul anului 2021, Republica Cehă a donat 55 de ventilatoare pulmonare și echipamente individuale de protecție, în valoare totală de peste 28 de milioane de lei.

Totodată, cu suportul Guvernului Republicii Cehe, spitalele raionale din Călărași și Căușeni au fost dotate cu 21 de paturi multifuncționale de terapie intensivă. De asemenea, cu sprijinul financiar al Guvernului Republicii Cehe, Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății urmează să fie dotat cu 20 de paturi de terapie intensivă.


Pub