Partidul „Șor”: PAS refuză să le acorde cetățenilor un ajutor unic de 10 mii de lei

Majoritatea parlamentară a PAS a refuzat din nou includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului și votarea proiectului Partidului „Șor”, prin care se propune acordarea unui ajutor unic de 10 mii de lei pentru un milion de cetățeni moldoveni, ca să facă față mai ușor crizelor. Deputatul Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, a reiterat, în plenul legislativului, că acum, mai mult ca niciodată, cetățenii au mare nevoie de bani, care i-ar ajuta să scape de datorii, dar pentru guvernarea PAS nu a contat niciun argument.

Foto: partidulsor.md

„Tarifele pentru gazele naturale au crescut considerabil, energia electrică la fel s-a scumpit, prețurile pentru carburanți au bătut toate recordurile. Facturile pentru întreținere sunt din ce în ce mai mari și multe familii nu mai au bani cu ce să le plătească. În același timp, compensațiile și indexarea pensiei și a salariilor mici sunt o bătaie de joc. De asemenea, nivelul inflației este atât de mare. Din aceste motive, solicităm acordarea unui ajutor unic pentru mai multe categorii sociale”, a declarat Vadim Fotescu.

Cu toate acestea, propunerea de a fi acordat acest ajutor a fost susținută doar de către 33 de deputați, inclusiv cei ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și de către deputatul PAS Eugeniu Sinchevici.

Reamintim faptul că liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, a declarat de mai multe ori că de ajutorul unic de 10 mii de lei ar trebuie să beneficieze cel puțin un milion de cetățeni, printre care pensionarii, profesorii, medicii, studenții, familiile cu venituri mici și cele cu mulți copii. De asemenea, Ilan Șor a precizat că bani pentru acordarea acestui ajutor sunt și oamenii merită să îi primească.  


Pub