‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPână când pot solicita subvenții producătorii care au achiziționat tractoare și combine de capacități...

Până când pot solicita subvenții producătorii care au achiziționat tractoare și combine de capacități mari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Regulile de subvenționare pentru Submăsura 1.3. Stimularea investiţiilor pentru procurarea tehnicii şi utilajului agricol convenţional au fost modificate.

Astfel, producătorii vor putea solicita subvenții pentru tractoare ale căror putere este de până la 200 de cai putere și pentru combine ale căror putere nu depășește 260 de cai putere.

Modificările făcute au drept scop încurajarea micilor fermieri de a investi și dezvolta afaceri, deoarece o bună parte din resursele FNDARM erau anterior direcționate pentru această submăsură, iar acum sumele disponibile vor putea fi orientate spre alte submăsuri.

La moment, principala întrebare a fermierilor care au investit achiziționând tractoare cu o putere de peste 200 CP și combine cu o putere mai mare de 260 CP este până când mai pot solicita subvenții.

Potrivit informațiilor AIPA, fermierii mai pot depune cereri până la intrarea în vigoare a modificărilor, respectiv până la publicarea Regulamentului în Monitorul Oficial.

Astfel, timp la dispoziție mai este încă foarte puțin pentru cei ce doresc să beneficieze de suportul statului sub formă de subvenții pentru tractoarele și combinele de capacitățile mai sus menționate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›