image
Sursa foto: themoscowtimes.com

Dodon: „Ca al cincilea președinte al Moldovei, felicit cea mai înaltă conducere a Rusiei”; Ce i-au răspuns urmăritorii

Liderul de onoare al socialiștilor, Igor Dodon, a decis să vină cu o felicitare pentru „cea mai înaltă conducere a Rusiei” în contextul a „30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-ruse”.

Astăzi este o dată importantă în relațiile moldo-ruse: se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. Ca al cincilea președinte al Moldovei, felicit cea mai înaltă conducere a Rusiei și întregului popor rus fratern cu această aniversare remarcabilă”, scrie Igor Dodon.

Fostul președinte își asigură adresanții că „majoritatea cetățenilor” din RM și-ar dori acum „prietenia cu Rusia”.

„Suntem uniți nu doar de trecut, ci și de prezent - majoritatea cetățenilor noștri pledează pentru prietenia cu Rusia. Avem valori și tradiții spirituale comune, o singură credință ortodoxă.(...)”, scrie Dodon.

Сегодня - важная дата в молдавско-российских отношениях: исполняется 30 лет со дня установления дипломатических... Posted by Igor Dodon on Tuesday, 5 April 2022

Criticile nu s-au lăsat așteptate. Mai mulți urmăritori l-au întrebat despre ce felicitări poate fi vorba după masacrul de la Bucha și din alte localități comis de ocupanții ruși în țara vecină.

„Câți copii morți, chinuiți, câtă bătaie de joc din partea acestor criminali! Și tu, Dodon, feliciți? Ești bolnav? Sigur că nu, tu ești un lingău, o marionetă, un laș și fricos! Bucură-te că copiii îți stau la călduț și fără frică! Alți copii au murit, au fost violați, batjocoriți sau au rămas fără parinți, cu traume pe viață. De ce vă mai ține Domnul pe pământ, pe toți cei care susțineți toată strășnicia care se întâmplă? Voi suflet aveți?”, a fost prima întrebare a unei femei plasată sub mesajul lui Igor Dodon.

ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: