image
Sursa foto: Profimedia

În Bucha sunt multe cadavre, nu se poate stabili numărul exact; Poliție: Sunt pe străzi, în pădure; Încă n-am intrat în case

Numărul civililor uciși în Bucha este în continuă creștere, polițiștii găsind tot mai multe cadavre pe străzi și în pădure. Șeful poliției spune că este greu de stabilit câte victime sunt, deoarece încă nu s-a intrat în case, dar a apreciat că "sunt foarte multe", scrie Sky News.

Rușii au intrat în Bucha încă din primele zile ale invaziei și au comis atrocități care acum sunt anchetate drept crime de război.

„Nu există încă un număr total [de cadavre]", a spus șeful poliției Andriy Nebitov.

„Lucrăm în fiecare zi. Trebuie să spun că sunt foarte mulți oameni. Mai ales în zona împădurită. Pe străzi. Și nu ne-am uitat încă la case și apartamente.", a adăugat el, potrivit Digi24.

Nebitov a precizat că experții criminaliști au examinat până acum 200 de cadavre, în principal din regiunea Bucha și orașul de lângă Irpin.

Anchetatorii încă încearcă să afle ce s-a întâmplat cu victimele și cine sunt acestea deoarece identitatea este greu de stabilit. Cadavrele care au fost incendiate sunt numerotate cu plăcuțe galbene.

Primele cercetări indică faptul că unele victime au fost împușcate mortal și incendiate de soldații ruși. Se pare că printre rămășițe sunt cele ale unei femei și ale unui adolescent.

Săptămâna trecută, rușii s-au retras, în urma luptelor cu soldații ucraineni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: