image
Sursa foto: Instagram

Cum a reacționat Vlada Zinchenko atunci când a fost rugată să vorbească în limba rusă, după 42 de zile de război

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina este în desfășurare de 42 de zile, iar numărul victimelor și al clădirilor bombardate este în continuă creștere.

Ucrainenii sunt în stare să facă orice pentru a opri ororile din țara lor, astfel, presa din Ucraina a rugat-o pe Vlada Zinchenko, soția lui Oleksandr Zinchenko, fotbalist la Manchester City și o voce care a condamnat încă din prima zi războiul comandat de la Kremlin, să transmită un mesaj în limba rusă pentru a sensibiliza poporul lui Vladimir Putin.

Sătulă până peste cap de rugăminți și apeluri inutile, Vlada Zinchenko, prezentatoare TV și jurnalistă, a luat atitudine și nu a dorit să mai comunice cu rușii, transmițându-le doar câteva cuvinte dure.

”Cereți un interviu în limba rusă pentru ca rușii să ne poată înțelege. Nu-mi este greu să comunic în rusă, dar au trecut deja mai mult de 40 de zile de război și tot ce pot spune în această limbă, pentru ca rușii să mă audă în număr mare este: `Duceți-vă naibii`.

Nu îmi voi cere scuze pentru aceste cuvinte. Asta este tot. Cred că după atâtea zile de război, nu are rost să continuăm să batem la ușa poporului rus. Mai bine mă duc și mă lovesc de trei ori cu capul de perete, vor fi mai multe beneficii. Cel puțin, fluxul de sânge în cap se va îmbunătăți.

Să îngenunchez în fața lor? Nu voi face asta, voi continua să comunic în ucraineană”, a declarat Vlada Zinchenko pentru sport.ua.

La rândul său, lui Oleksandr Zinchenko nu-i vine să creadă că războiul din Ucraina nu se mai oprește, iar victimele se înmulțesc de la o oră la alta.

Fundașul lui Manchester City nu mai suportă să vadă cum țara sa este distrusă și a postat un mesaj emoționant, gen jurnal de război, în care îi îndeamnă pe ruși să nu fie pasivi și îi transmite și un mesaj lui Vladimir Putin.

"Numele meu este Oleksandr Zinchenko și sunt jucător la Manchester City și la naționala Ucrainei. Nu sunt doar jucător ucrainean, ci și un cetățean al Ucrainei.

Acum, țara mea se apără de agresiunea rușilor, mii de cetățeni mor, trupele ruse au distrus deja mai multe orașe, bombele și rachetele au lovit casele civililor.

M-am născut și am crescut în regiunea Jhytomyr. Pe 8 martie, un avion rus a atacat Malin, un oraș de lângă Jhytomyr. Una dintre bombe a ucis o familie de cinci persoane, inclusiv un copil.

Sunt și tată de copil, mi se rupe inima când mă gândesc câți copii mor acum. Au murit deja peste 140 de copii ucraineni și vor fi și mai mulți dacă nimeni nu oprește invazia.

Vă implor, vorbiți despre asta! Nu tăceți în timp ce atâția copii mor în fiecare zi. Vă rugăm să ne ajutați! Oprește-te, Putin! Salvează viața copiilor ucraineni", a scris Zinchenko.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: