30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și Rusia. Dodon: Popoarele noastre frățești au trecut împreună prin multe provocări
Se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și Rusia. Cu această ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare către conducerea Rusiei. „Popoarele noastre frățești au trecut împreună prin multe provocări, umăr la umăr au învins în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ne unește nu doar trecutul, ci și prezentul”, a menționat Dodon.
Foto: Igor Dodon/Facebook

„Astăzi este o dată semnificativă în relațiile moldo-ruse: se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. În calitate de cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, adresez felicitări conducerii de vârf a Rusiei și întregului popor frățesc rus cu prilejul acestei aniversări.

Republica Moldova și Federația Rusă au o istorie comună - de la Ștefan cel Mare și Dimitrie Cantemir până în prezent. Popoarele noastre frățești au trecut împreună prin multe provocări, umăr la umăr au învins în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ne unește nu doar trecutul, ci și prezentul - majoritatea cetățenilor noștri pledează pentru relații de prietenie cu Rusia. Avem valori și tradiții comune, o singură credință.

Relațiile cu Federația Rusă vor avea mereu o importanță deosebită pentru Republica Moldova. Sunt sigur de necesitatea menținerii și dezvoltării unui parteneriat strategic cu Federația Rusă pe toate dimensiunile și, în calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, voi face tot posibilul în acest sens. Am ferma convingere că nimeni nu va putea distruge legăturile seculare de prietenie și cooperare, stabilite între Republica Moldova și Federația Rusă!”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.


Pub