Alaiba, cu întrebări la Ion Ceban și discursurile despre „genocid”: Despre Bucea ai ceva de zis, ipocritule? Sau ai să-i dai cu „poate-i drept, poate nu” ca Chicu?
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba îl acuză pe edilul capitalei, Ion Ceban de tăcere față de războiul din Ucraina. „Prețul la gaze era genocid, dar despre masacrul din Bucea și din alte localități din Ucraina ai ceva de zis, ipocritule? Sau ai să-i dai cu „poate-i drept, poate nu” cum o face Chicu?”, a scris Alaiba.
Foto: UNIMEDIA

În ultima jumate de an primarul apolitic Ion Ceban a utilizat total ne la locul său cuvântul „genocid” de cel puțin două ori. De exemplu, prețul negociat la gaze era „genocid”. Și un sechestru pus pe un teren din Chișinău tot era „genocid”.

Despre masacrul din Bucea și din alte localități din Ucraina ai ceva de zis, ipocritule? Sau tot ai de gând să taci? Sau ai să-i dai cu „poate-i drept, poate nu” cum o face Chicu?”, a menționat Alaiba.

Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

Ministerul Apărării al Federației Ruse neagă declarațiile Kievului despre masacrul din Bucea, Ucraina, transmite ria.ru. Potrivit ministerului, materialele publicate de Kiev nu sunt decât „o nouă provocare”.



Pub