„E Irina, clienta mea, își dorea doar să trăiască.” Povestea cutremurătoare din spatele fotografiei femeii cu manichiura roșie, ucisă pe străzile din Bucea

Femeia cu manichiură roșie, care apare în una dintre pozele măcelului de la periferiile Kievului, a fost recunoscută de către meșterița sa de la salon. „ Este Irina, clienta mea, a venit la mine pentru lecții de machiaj. Ultima dată a fost pe 23 februarie, m-a luat atunci de mâna și mi-a spus că vrea doar să trăiască, pentru că abia acum a început cu adevărat să se iubească”, a scris Anastasia Subacheva pe rețelele de socializare.

Foto: facebook

„Este clienta mea, Irina. A venit la mine pentru lecții de machiaj - ultima lecție a fost pe 23 februarie. Era așa de fericită, căci pentru prima dată în viață, în sfârșit, avea cosmetică de calitate. Era cea mai implicată elevă și de fiecare dată se topea de bucurie, atunci când povestea cât de mult au apreciat prietenii machiajul pe care l-a făcut și cât de minunat se simte acum. Îmi voi aminti mereu cuvintele și sfaturile ei, îmi voi aminti mereu că ar trebui să prețuim viața și să ne bucurăm de fiecare moment - pentru că viața este una. Ea este în sufletul meu pentru totdeauna”, a scris Anastasia Subacheva.

Totodată, fiica Irinei încă nu a văzut corpul neînsuflețit al mamei sale.

„E o lună de când mama nu mi-a mai scris și nu-mi va mai scrie niciodată: Cum îți merge, șoricelul mamei? Și, dacă nu răspund la SMS mai mult de o oră, nu mă va mai suna să mă întrebe dacă nu cumva m-a supărat cineva... Mamă, cine ar fi putut să mă supere, dacă toți te cunoșteau și știau că și în pielea goală ai alerga să-i bocănești pe cei care ar îndrăzni să-i jignească pe cei dragi ție... A trecut o lună de când te-au jignit pe tine... Și tot ce pot să fac e să plâng, deși nici asta nu-mi reușește întotdeauna. De fiecare dată când mă gândesc la asta, mă doare în stomac atât de tare încât vreau să-l smulg pe viu. E prea mult spațiu în jurul meu și vreau să mă pitesc undeva. Și e prea strâmt în corpul meu. Probabil, pentru că mereu mi-e greață. Sau poate e dintr-un sentiment de nedreptate? Pentru că nu am nicio reținere să-i găsesc și să mă răzbun... Sau măcar să o găsesc pe ea. Încă te caut, mamă...”, a scris fiica Irinei. 



Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

În Republica Moldova pe 4 aprilie a fost declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina. 


Pub