Dosarul licitațiilor trucate de la Cahul: Un alt administrator al unei companii implicate, plasat în arest la domiciliu
Administratorul altei companii, vizate în dosarul licitațiilor trucate la Cahul, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Cahul.
Foto: UNIMEDIA

„Magistrații sunt în deliberări la acest moment și urmează să se pronunțe în privința altor figuranți pe dosar”, anunță CNA.

Noi mandate de arest pe numele a doi figuranți în dosarul licitațiilor trucate de la Cahul. Instanța de la Cahul l-a plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile, pe administratorul altei companii, iar specialistul principal al Direcției achiziții a Consiliului raional Cahul a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Ieri, Judecătoria Cahul l-a plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe unul din administratorii unei companii, vizate în dosarul licitațiilor trucate. Tot ieri, judecătoria Cahul a admis demersul procurorilor anticorupție, oficiul Sud, cu privire la arestarea preventivă a șefului Direcției Construcții din cadrul Consiliului raional Cahul. Magistrații au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Nouă persoane din Cahul au fost reținute de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți sunt președintele raionului Cahul, primarul unei localități, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.


Pub