(video) Un nou protest la Cahul în susținerea lui Cenușă. Deputat PSRM: Guvernarea și-a trasat obiectivul de a obține puterea la nivelul administrațiilor publice locale

„Acțiunea îndreptată împotriva președintelui raionului Cahul face parte din strategia actualei guvernări de a obține puterea totală și la nivelul administrațiilor publice locale”. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Fiodor Gagauz, la protestul în susținerea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, reținut.

Foto: Captură de ecran

„Acum mai puțin de un an, actualul regim a obținut puterea totală. Au promis foarte multe: investiții, bunăstare, justiție corectă. Dar, într-o perioadă destul de scurtă, am văzut cu toții o incompetență totală din partea acestei guvernări. Astăzi, ei și-au trasat obiectivul de a obține toată puterea la nivelul administrațiilor publice locale. Anume din aceste considerente au început atacul împotriva președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă”, a declarat deputatul.

Nouă persoane din Cahul au fost reținute de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți sunt președintele raionului Cahul, primarul unei localități, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

Ieri, la Cahul, în fața clădirii Procuraturii raionale, a avut loc un protest în apărarea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, care a fost reținut de Centrul Național Anticorupție. La miting au participat deputați din fracțiunea blocului Comuniștilor și Socialiștilor, consilieri raionali, conducerea organizației teritoriale Cahul a PSRM. Participanții la miting au scandat: „Vrem o justiție corectă!”, „Nu represaliilor politice!”, „Nu fărădelegilor!”.


Pub