Presa rusă: Moscova acuză Kievul că ar fi dat peste cap schimbul de aproximativ 251 de prizonieri de război, convenit pentru astăzi

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că schimbul de prizonieri stabilit pentru astăzi cu partea ucraineană a fost dat peste cap de aceasta. Despre aceasta a anunțat șeful Sediului Coordonării Interdepartamentale al Federației Ruse pentru Răspunsul Umanitar din Ucrain și al Centruluipentru Controlul Apărării, general-colonelul Mihail Mizințev, transmite ria.ru.

Foto: Profimedia Images

„Partea ucraineană, chiar și în această problemă umanitară, arată inconsecvență și indiferență față de soarta oamenilor. Autoritățile de la Kiev perturbă schimbul de prizonieri de război de mult timp și în condiții convenite anterior. Schimbul de prizonieri de război planificat pentru astăzi a fost, de asemenea, suspendat de partea ucraineană”, a declarat acesta, transmite sursa citată.

Mizințev a afirmat că partea rusă ar fi realiza îndeplin angajamentul privind cei 251 de prizonieri ucraineni, însă parte ucraineană ar fi respins lista prizonierilor ruși, în număr de 38 după spusele acestuia.

Partea ucraineană nu a comentat deocamdată acuzațiile.


Pub