(video) Administratoarea USAID, Samantha Power, anunță noi ajutoare pentru țara noastră: Știm că războiul a lovit dur și în Moldova

Președinta, Maia Sandu, și Administratoarea USAID, Samantha Power au susținut o conferință de presă, după o întrevedere comună.

Foto: captură video

Administratoarea USAID, Samantha Power: Acum 6 luni am fost aici, la acel moment am venit din motiv că SUA împarte aceleași convingeri cu cetățenii RM. 

Cu adevărat, președinta Sandu, dar și cetățenii acestei țări au demonstrat o generozitate extraordinară pentru că au deschis inimile pentru oamenii din Ucraina. Știm că peste 300 de mii de refugiați au trecut aici, moldovenii își deschid ușile. Voluntarii, cetățenii demonstrează cât de imensă e inima acestor cetățeni.

În aceasta săptămână, s-a anunțat despre un suport de 50 de mil. dolari care va fi oferită RM pentru a face față consecințelor războiului, vom veni cu încă 50 de mil. Știm că războiul a lovit dur și în Moldova, a afectat profund viața oamenilor, bunăstarea, au fost întrerupte exporturile spre Rusia. Anunț încă o sumă de 50 mil. dolari pentru a consolida democrația și economia RM și pentru a reduce independența țării de energia rusească. Asistența este pentru a face față provocărilor, va sprijini agricultura, sectorul IT ș.a



Pub