Cenușa, despre proiectul PAS pe „securitatea informațională”: Încercări de a institui cenzură, care vor fi atacate la CtEDO, dacă vor fi aplicate

Politologul Dionis Cenușă spune că unele prevederi ale proiectului PAS pe „securitatea informațională”, în forma actuală, arată ca încercări de a institui cenzură pe rețele de socializare sau asupra instituțiilor media neprietenoase/neloiale guvernării. În opinia sa, asemenea prevederi vor fi atacate la CEDO, dacă vor fi aplicate.

Foto: UNIMEDIA

„SIS-ul nu poate avea competențe extinse când vine vorba de libera exprimare, fără un mecanism de verificări și echilibru bine pus la punct.

În perioada stărilor de urgență unele competențe pot fi extinse, dar numai atunci și cu condiția că nu se comit abuzuri, influențate de decidenții politici aflați la putere. Voi reveni la subiect”, a comentat acesta.

Vicepreședinta Comisia cultură de la BCS Adela Răileanu bate alarma, după ce „PAS a anunțat despre înregistrarea unui proiect de lege scandalos”. Potrivit acesteia, se insistă pe aprobarea în grabă a proiectului și fără consultări publice, iar legea în sine presupune „o cenzură nemaivăzută”. Inițiativa PAS a fost criticată și de unii reprezentanți ai mass-media. „Guvernarea actuală, care ne-a promis că vom trăi ca în rai, mai exact, ca în sânul dumnezeului european, a ajuns în sfârșit cu plugul său bolșevic și la desțelenirea libertății expresiei”, a scris Valeriu Reniță pe pagina sa de Facebook.


Pub