Nicu Popescu evită să spună cum a motivat Vasnețov „deschiderea adresei speciale de email pentru rușii discriminați”

Ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a evitat să spună motivul invocat de ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, privind „deschiderea adresei speciale de email pentru cetățenii ruși care ar fi discriminați”. „Domnul ambasador, după cum spuneam, este clar că acest gest nu a fost întreprins doar față de RM și evident și Moldova a nimerit în această listă”, a spus acesta, la Secretele Puterii, de la Jurnal TV.

Foto: colaj

„Este un gest neprietenos, în RM se respectă drepturile tuturor cetățenilor, inclusiv a vorbitorilor de limbă rusă, ucraineană, rusă, bulgară. Am comunicat în termeni foarte clari și ferm acest lucru.

E incorect față de noi, care nu ajută și nu contribuie la menținerea calmului social și al respectului mutual din societatea noastră. Din păcate Federația Rusă a decis să întreprindă acest gest în mai multe țări, nu este vorba doar despre Moldova. Acest model de crearea a adreselor de email s-a aplicat la scară mai largă, regională.

Pe partea noastră ne-am exprimat profunda dezamăgire față de acest gest”, a spus acesta.

În luna martie, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a deschis o adresă specială, unde „cetățenii ruși din Moldova se pot plânge pe cazurile de discriminare”. Cererea va fi trimisă pe adresa de e-mail a Ambasedei, se arată în anunț. 


Pub