Compania moldo-americană Nova Lines a donat Guvernului un lot de ajutor umanitar în valoare de peste 500.000 lei

În contextul războiului din Ucraina și a numărului mare de oameni care se refugiază în Republica Moldova, în căutarea unui loc sigur, compania moldo-americană Nova Lines se alătură eforturilor autorităților în gestionarea crizei umanitare.

În aceste momente triste și complicate pentru vecinii noștri din Ucraina, solidaritatea și contribuția fiecărui cetățean, agent economic, organizație non-guvernamentală, este un mic pas spre normalitate. Fiecare donație, fiecare gest de bunătate și ospitalitate este o mică contribuție pentru siguranța și confortul emoțional și fizic al refugiaților din Ucraina.

Compania Nova Lines nu poate rămâne indiferentă față de tragediile prin care trec familiile de refugiați. Pentru a susține autoritățile în procesul de asistență și acomodare a refugiaților din Ucraina, compania a donat Guvernului un lot de ajutor umanitar în valoare de peste 500.000 MDL: produse de igienă pentru copii și maturi, produse alimentare pentru copii (lapte praf, piureuri de fructe/legume, terciuri).

“Fiecare om este important – aceasta este valoarea de bază pe care a fost construită compania Nova Lines. Noi credem că grija și atenția față de oameni sunt lucruri esențiale care trebuie să domine într-o societate. Nu am putut să rămânem indiferenți față de destinele tragice ale familiilor de refugiați din Ucraina, care au fugit din calea războiului. Este de datoria noastră morală să contribuim la acomodarea lor în Republica Moldova, în speranța că aici se vor simți în confort și siguranță” a declarat Mihai Sava, Președinte Nova Lines.

Toate bunurile donate vor fi stocate la depozitul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, de unde vor fi distribuite după necesitate centrelor care găzduiesc refugiații din Ucraina.

Prezent la eveniment, Tudor Mancaș, Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale a mulțumit reprezentanților companiei pentru implicare și suport în aceste momente complicate.

“Unitatea și solidaritatea de care a dat dovadă societatea noastră în aceste momente grele, este de apreciat. Mă bucur că agenții economici nu sunt indiferenți și susțin Guvernul în gestionarea crizei refugiaților. Orice donație înseamnă un ajutor de neprețuit pentru familiile de refugiați din Ucraina. Împreună vom reuși să creăm condiții favorabile pentru toți cei care au nevoie acum de ajutor și grijă” a menționat Tudor Mancaș, Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Despre compania Nova Lines

Compania moldo-americană Nova Lines, cu sediul în Chicago, a fost fondată în anul 2014, specializându-se în transportul echipamentelor și materialelor de mare tonaj. În anul 2018, compania a deschis oficiul din Chișinău, având la momentul actual peste 100 de angajați, care gestionează și prelucrează datele pentru industria de transport.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.