image
Sursa foto: capital.ro

România expulzează zece diplomați ruși și condamnă ferm crimele comise la Bucea și în alte localități din Ucraina

România expulzează zece diplomați ruși, deoarece “activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”. Totodată, Ministerul de Externe condamnă “ferm crimele comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, scrie Biziday.

Ministerul român al Afacerilor Externe transmite că “autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a zece persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961“.

MAE precizează că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei și i-a comunicat azi decizia autorităților române.

“Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei” se arată în comunicat.

Decizia autorităților române se aliniază cu măsuri întreprinse de mai multe state, printre care Germania, Franța, Italia, Danemarca, Suedia, Spania și altele, după dezvăluirea masacrului de la Bucea, Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: