image
Sursa foto: moldovainprogres.com

Maia Sandu a semnat decretul privind încetarea mandatului Rodicăi Antoci în funcția de președinte al ANI

Președintele Maia Sandu a semnat decretul de încetare a mandatului Rodicăi Antoci din funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate.

Se întâmplă după ce Autoritatea Națională de Integritate a dispus, pe 18 martie, suspendarea Rodicăi Antoci din funcția de președinte al ANI în legătură cu audierea și recunoașterea acesteia în calitate de bănuită într-un dosar penal.

Mai exact, Rodica Antoci și o angajată a ANI sunt cercetate pentru faptul că ar fi cauzat instituției publice un prejudiciu în valoare totală de 126 de mii 570 de lei.

Pe 27 ianuarie curent, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul președintelui ANI Rodica Antoci, în automobilul de serviciu și automobilul personal al acesteia, precum și în biroul de serviciu din incinta ANI. Antoci a declarat că își va demonstra nevinovăția în instanțele naționale, iar dacă va fi nevoie și în cele internaționale.

Rodica Antoci a fost învestită în funcție în anul 2017, prin decret prezidențial. Candidatura acesteia a fost selectată de membrii Consiliului de Integritate în urma unui concurs public.

Noutăţile partenerilor

comentarii: