image
Sursa foto: Reuters

Kremlinul reacționează la declarația lui Biden, care l-a făcut criminal de război pe Putin: „Detașați-vă de asemenea emoții”

Kremlinul a calificat ca inacceptabile și nedemne de un președinte american declarațiile lui Joe Biden, care a cerut ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzațiile potrivit cărora forțele ruse au comis crime de război, omorând civili în Bucha, sunt un „fals monstuos”, cu scopul de a „denigra” armata rusă.

„Este pur și simplu un spectacol bine țintit, dar tragic”, a spus Dmitri Peskov, potrivit The Guardian, transmite Digi24.

„Facem încă o dată apel la comunitatea internațională: detașați-vă de asemenea emoții și gândiți cu capetele voastre. Verificați faptele și dați-vă seama cu ce fals monstruos avem de-a face”, a mai precizat Peskov.

Rusia nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, a adăugat Dmitri Peskov, subliniind însă că acest lucru poate avea loc doar după ce părțile vor cădea de acord asupra unui document.

Luni, preşedintele american Joe Biden l-a numit „criminal de război” pe omologul său rus Vladimir Putin şi a declarat că doreşte un „proces pentru crime de război”, după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului în urma retragerii forţelor militare ruse.

„S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru arată că este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm informațiile. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real - să avem un proces pentru crime de război. Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”, a spus Biden reporterilor la aterizarea la Washington, DC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: