Organizația Internațională pentru Migrație: Peste 7,1 milioane de ucraineni și-au părăsit casele de la începutul războiului

Numărul de persoane strămutate pe teritoriul Ucrainei a crescut la peste 7,1 milioane, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

În urmă cu două săptămâni, agenția ONU cu sediul la Geneva estima la circa 6,5 milioane numărul de persoane care au fost nevoite să-și părăsească locuințele, dar care au rămas între frontierele acestei țări invadate de trupele ruse.

„Oamenii continuă să-și părăsească locuințele din cauza războiului, iar nevoile umanitare pe teren continuă să crească”, a declarat directorul OIM, Antonio Vitorino, citat de dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajelor de opinie realizate de OIM, mai mult de o treime dintre gospodăriile strămutate erau fără venituri în ultima lună. Mai mult de jumătate dintre aceste gospodării aveau în grijă copii și persoane în vârstă. Persoane cu boli cronice erau în 30% dintre gospodăriile strămutate.

Numărul de persoane care au plecat din Ucraina spre alte țări de la începutul invaziei ruse este de 4,2 milioane, potrivit celor mai recente date ale Agenției pentru Refugiați a Națiunilor Unite.


Pub