Un bărbat, condamnat la opt ani închisoare pentru că a violat o fetiță. Procurorii vor o pedeapsă mai aspră și vor contesta decizia
Procuratura informează că, la 24 martie 2022, un bărbat în vârstă 30 ani, a fost condamnat la 8 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite prin constrângere psihică și fizică săvârșite cu bună-știință asupra unei fetițe cu vârsta de 8 ani (infracțiune prevăzută de art.172 alin.(3) din Codul penal).
Foto: procuratura.md

Mai exact, bărbatul este învinuit că, în vara anului 2021, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă, profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra și a conștientiza cele întâmplate, generată de vârsta fragedă, cunoscând cu certitudine că aceasta este minoră și are o vârstă de până la 14 ani, a aplicat constrângerea fizică și psihică asupra acesteia, exprimată prin imobilizarea corpului, ca metodă de învingere a rezistenței opuse de aceasta, întreținând astfel un contact sexual în formă perversă, împotriva voinței victimei.

PG menționează că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Procurorii consideră sentința emisă de prima instanță ca fiind prea blândă și urmează să o conteste cu apel, în termen de 15 zile, insistând totodată la aplicarea unei pedepse mai aspre sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani.

Sentința motivată urmează a fi pronunțată la data de 15 aprilie 2022.


Pub