„Devotament, curaj, sacrificiu”. Salvatorii și pompierii din întreaga țară își sărbătoresc astăzi ziua profesională

Astăzi salvatorii și pompierii din Republica Moldova celebrează sărbătoarea profesională Ziua Salvatorului. Cu acest prilej în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc un eveniment dedicat marcării acestei zile. Ceremonia a început cu serviciul divin consacrat eroilor trecuți în neființă fiind la datorie și a continuat cu o măsură solemnă dedicată angajaților IGSU.

Foto: dse.md

La eveniment a participat Secretarul General al MAI, Serghei Diaconu, conducerea IGSU reprezentată de colonel Oprea Alexandr, conducerea IGC, IGPF,precum și membrii echipei Protecției Civile a Uniunii Europene. În mesajul de felicitare șeful Inspectoratului a mulțumit efectivul întreg pentru devotament curaj și sacrificiu și pentru munca ireproșabilă în îndeplinirea obligațiunilor de serviciu riscând zi de zi cu propriile vieți.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Secretarul General al MAI Serghei Diaconu, care a urat salvatorilor și pompierilor succes în realizarea misiunilor, dar și a subliniat că profesionalismul angajaților IGSU mereu contribuie la salvarea vieților omenești.


În cadrul ceremoniei conducerea MAI și IGSU a înmânat mai multor salvatori și pompieri insigne „Salvator Eminent”, Cruci „Pentru merit” de Clasa a IGSU al MAI II și I, Medalii „Pentru Activitatea Ireproșabilă”, precum și diplome de onoare.

Mai mult, angajații IGSU au primit felicitări din partea apropiaților, dar și societății civile, care a remarcat dedicația eroilor. Totodată, ziua profesională a salvatorilor și pompierilor este marcată în toate subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului, fiind organizată ziua ușilor deschise. Aici, maturii și copii au șansa să exploreze tehnica și munca zilnică a efectivului IGSU. Pe parcursul zilei conducerea IGSU urmează să viziteze și să felicite toți salvatorii, care sunt la datorie în Centrele Provizorii pentru refugiații din Ucraina în localitățile Palanca, Giurgiulești și Pârlița. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt la datorie 24 de ore din 24, iar misiunea acestora este să salveze vieți, să prevină situațiile de risc, totodată să lichideze consecințele situațiilor excepționale. Conform IGSU, la moment în cadrul IGSU activează circa 2400 de angajați.

„Ziua Salvatorului” este marcată pentru al 15 an consecutiv.


Pub