Melodramă sau comedie? Teatrul Eugene Ionesco te invită la 3 spectacole, în acest sfârșit de săptămână

Teatrul Eugene Ionesco te invită la 3 spectacole, în acest sfârșit de săptămână. Vineri se joacă spectacolul O istorie foarte simplă, sâmbătă - Arta Conviețuirii, iar duminică - Fiți sănătos,domnule toate în regia lui Petru Vutcărău. Mai multe detalii despre spectacole vedeți în informația atașată mai jos.

Foto: TEI

Vineri, 8 aprilie, 18.30

O ISTORIE FOARTE SIMPLĂ #melodramă +12 /de Maria LADO / Regia: Petru VUTCĂRĂU

Piesa ,,O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea - singura fiică a unui cuplu înstărit, el - orfan de mamă și cu un tată alcoolic.
Dragostea le este, evident, interzisă - un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre... viitorul nepot.

DISTRIBUȚIA:

Stăpânul – Laurențiu VUTCĂRĂU
Stăpâna – Iulia BORDEIANU
Lia, fiica lor – Doina ARVAT
Vecinul – Andrei SOCHIRCĂ
Mihai, fiul vecinului –Maxim CHIRIAC
Calul Surioara – Ala MENȘICOV
Vaca Florica – Natalia PRODAN
Scroafa – Iuliana VORNICESCU
Cățelul Tărcuș – Silviu BOINCEANU
Cocoșul – Anatol GUZIC

Bilete: https://iticket.md/event/o-istorie-foarte-simpl

Sâmbătă, 9 aprilie, ora 18.30

ARTA CONVIEȚUIRII /#comedie +16 /de Yasmina Reza /Regia: Petru Vutcărău

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.
Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.
Veronique VALLON - Doina ARVAT
Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU
Annette REILLE – Natalia PRODAN
Alain REILLE - Anatol GUZIC
Durata spectacolului: 120 minute ( fără pauză)

BILETE - https://iticket.md/event/arta-convie-uirii

Duminică, 10 aprilie, ora 17.30

FIȚI SĂNĂTOS, DOMNULE! /de Pierre CHESNOT /#comedie +16
Un spectacol de Petru VUTCĂRĂU

Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. O menajeră pe cât de inocentă pe atât de hilară, o tânără văduvă care se bucură repede, o fiică căsătorită cu un ginere fals, un vecin care vrea să profite de situație pentru a-și mări apartamentul, un antreprenor de pompe funebre enervat și un bancher sunt toate personaje cinice și amuzante care fac un cerc vesel și interesat în jurul unui sicriu care încă nu a fost închis... cu un mort... care nu este chiar atât de mort!

Link către bilete: https://iticket.md/event/fi-i-s-n-tos-domnule

P.S.: TNEI oferă 20 % reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari.

Teatrul Național Eugene Ionesco oferă bilete gratuite și pentru voluntarii implicați în ajutorul acordat refugiaților.


Pub