Reportaj foto: Nu vom uita. Zeci de oameni s-au adunat pentru a comemora victimele din orașul Bucea

Zeci de persoane s-au adunat la sediul Ambasadei Ucrainei la Chișinău în seara zilei de 4 aprilie pentru a comemora victimele din orașul ucrainean Bucea, care până nu demult se afla sub ocupația trupelor ruse. Majoritatea dintre cei prezenți în fața ambasadei sunt refugiați care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului.

„Toată familia mea a rămas în Odesa. Nu știm ce va fi mai departe, sperăm că Odesa nu va suferi la fel de mult cum a suferit Bucea, Mariupol, Irpen și Gostomel”, spune Anastasia, care ținea în mâini un poster cu inscripția „Stop Murders” și fotografii cu crimele inumane din orașul Bucea. 

Citește și: Cronologia masacrului din Bucea. Cum Rusia încearcă să se spele pe mâini

Cariera mea în jurnalism a început în 2021 la Moldova.org. La început m-am aventurat în subiecte legate ecologie și educație sexuală. Apoi, am devenit creatoare de conținut pentru contul de TikTok Moldova.org. Pe lângă asta, hobby-ul meu, fotografia, s-a dovedit o abilitate utilă pentru ilustrarea propriilor articole, dar și ale colegilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.