Europenii au confiscat iahturi în valoare de peste 2 miliarde de dolari care aparțin oligarhilor ruși

05 Apr. 2022, 12:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Apr. 2022, 12:26 // Au Bani //  MD Bani

Mega iahturi în valoare de peste 2 miliarde de dolari, care ar aparține miliardarilor ruși, au fost confiscate în Europa de când președintele rus Vladimir Putin a început un război împotriva Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, transmite Bloomberg.

Cel puțin 13 iahturi cu o valoare cuprinsă între 8 și 606 milioane de dolari au fost confiscate sau reținute în UE și Marea Britanie, în timp ce oficialii continuă să sancționeze elita Rusiei.

SUA, alături de Regatul Unit și UE, au impus sancțiuni economice oligarhilor ruși – mulți dintre ei și-au mutat mega-yachturile în regiuni unde nu pot fi confiscate, inclusiv Maldive.

Joseph Zeballos-Roig și Hillary Hoffower de la Business Insider menționează că poate fi dificil să identifici proprietarii iahturilor, dar destule „speculații publice” care sugerează că un oligarh rus este proprietarul este de obicei „suficient pentru un sechestru”.

De exemplu, Spania deține patru dintre aceste iahturi, inclusiv Lady Anastasia de 8 milioane de dolari care i-ar aparține lui Alexander Mikheev, Valerie de 95 de milioane de dolari a lui Serghei Chemezov, Tango – nava de 95 de milioane de dolari despre care se spune că i-ar aparține lui Viktor Vekselberg și iahtul de 468 de milioane de dolari Crescent, proprietarul căruia pare a fi Igor Sechin.

Franța mai deține trei nave, inclusiv un alt iaht în valoare de 125 de milioane de dolari a lui Sechin, Amore Vero. Țara deține, de asemenea, două iahturi care i-ar aparține lui Alexey Kuzmichev – Little Bear de 22 de milioane de dolari și Big Bear de 77 de milioane de dolari.

Italia deține Lady M de 34 de milioane de dolari despre care se speculează că îi aparține lui Alexei Mordashov; Yachtul cu vele A, de 575 milioane USD, proprietarul căruia ar fi Andrey Melnichenko; și Lena de 38 de milioane de dolari, care i-ar aparține lui Genadii Timcenko.

Germania deține cea mai mare navă, Dilbar, proprietarul căreia ar fi Alisher Usmanov și este evaluată la 606 milioane de dolari.

Gibraltar, un teritoriu britanic, deține Axioma de 68 de milioane de dolari a lui Dmitri Pumpyansky, în timp ce Anglia a preluat controlul asupra Phi de 38 de milioane de dolari despre care se spune că i-ar aparține lui Vitaly Kochetkov.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău