‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina: 3,5 mln ha nu pot fi semănate din cauza războiului

Ucraina: 3,5 mln ha nu pot fi semănate din cauza războiului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din cauza războiului din Ucraina, fermierii nu pot începe campania de semănat pe o suprafață de 3,5 milioane de hectare.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina, Mykola Solskyi.

„Astăzi, din cauza războiului, este imposibil să semănăm 3,5 milioane de hectare de teren agricol. În consecință, suma încasărilor viitoare va fi redusă”, a explicat Mykola Solskyi.

Potrivit ministrului ucrainean, statul recomandă fermierilor să semene în primul rând acele culturi pentru care pot obține un preț mai mare per tonă, dar oferă recolte mai mici, pentru a simplifica logistica exportului. Acest lucru este valabil în special pentru floarea-soarelui, rapiță și soia.

Cea mai mare provocare, potrivit ministrului, este problema exporturilor de cereale din ţară. O limitare semnificativă a oportunităților logistice de export afectează în mod direct capacitatea de comercializare a fermierilor – respectiv, veniturile, care sunt necesare pentru salarii, campania de semănat, plăți către arendatori și multe altele.

„Sarcinile prioritare astăzi sunt: ​​înființarea logisticii, să le permită fermierilor să continue să lucreze și să facă profit, să păstreze afacerea, să plătească arenda și să asigure locuri de muncă”, a spus ministrul.

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, a menționat anterior că aproape 90% din cereale nu pot fi exportate din cauza blocajului porturilor ucrainene.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›