Moldova achită livrările de gaze în dolari. Vadim Ceban: Nu am fost informați despre necesitatea trecerii la plata în ruble

MoldovaGaz anunță că plățile pentru livrările curente de gaz se fac în dolari SUA. Președintele MoldovaGaz, Vadim Ceban a scris pe canalul său de Telegram că nu au fost notificări despre necesitatea trecerii la plata în ruble.

Foto: UNIMEDIA

„SA „Moldovagaz” acţionează în deplină conformitate cu termenii contractului cu PJSC „Gazprom”. Plățile pentru livrările curente de gaz către republică se fac în dolari SUA. Nu am fost informați despre necesitatea trecerii la plata în ruble”, a menționat Vadim Ceban.

Amintim că Vladimir Putin a anunțat că SUA și țările EU urmează să achite gazul livrat doar în ruble rusești. „Mai multe măsuri în acest sens vor fi luate în timpul apropiat”, a declarat acesta.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, exclude riscul ca MoldovaGaz să fie nevoită să achite livrările de gaze naturale în ruble. Acesta a spus că declarația făcută de președintele rus nu se referă la Republica Moldova.


Pub