Ședința Guvernului a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor din Bucea. Gavrilița: Aceste imagini ne arată cât de crud este războiul

Ședința Guvernului de astăzi a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor din orașul ucrainean Bucea. Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a menționat că imaginile cu civilii uciși în timpul ocupației ruse „ne arată cât de crud este războiul”, iar „aceste fapte vor trebui cercetate la nivel internațional”.

Foto: Captură de ecran

„În ultimele zile am fost îngroziți de să vedem imaginele cutremurătoare din Bucea și alte orașe ucrainene și aceste imagini ne arată cât de crud este războiul și cu siguranță aceste fapte vor trebui cercetate cu mare atenție la nivel internațional. Astăzi a fost declarată zi de doliu pentru victimele războiului nedrept care are loc în Ucraina și de aceea propun să începem ședința Guvernului cu un moment de reculegere”, a menționat Natalia Gavrilița.

În Republica Moldova luni, 4 aprilie, este declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina. Despre aceasta a anunțat șefa statului, Maia Sandu. Președinta a menționat că „suntem șocați, alături de o lume întreagă, de masacrul din orașul Bucea de lângă Kiev”.

Mai mulți civili din oraşul Bucha, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

Ministerul Apărării al Federației Ruse neagă declarațiile Kievului despre masacrul din Bucea, Ucraina, transmite ria.ru. Potrivit ministerului, materialele publicate de Kiev nu sunt decât „o nouă provocare”.


Pub