Tensiuni în anturajul lui Putin. Declarația lui Peskov, care l-a supărat pe Ramzan Kadîrov: „Trebuie să facem ceva în privința asta”

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, l-a criticat pe purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov. Asta după ce ultimul l-a numit pe prezentatorul TV Ivan Urgant patriot și pentru faptul că nu a comentat mai delicat atunci când liderul cecen a fost avansat în rangul de locotenent-general.

Foto: The Moscow Times

„Nu știam, dar se dovedește că, pentru a deveni patriot al țării tale, trebuie să critici acțiunile Rusiei, să pleci în străinătate, zgomotos, iar când gradul politic de confruntare cade, revii, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Schema funcționează, folosiți-o. Cam așa a făcut și Ivan Urgant, recent numit de Dmitri Peskov „mare patriot”.

Atât de simplu e să fii patriot da?”, a scris acesta.

Kadirov scrie că a rămas uimit atunci când a văzut comentariu lui Peskov, după ce ultimul a fost avansat în rangul de locotenent-general.

„Suntem aici cu toate forțele militare și voluntari care desfășoară o operațiune specială, zi și noapte. Era posibil să înveselești cumva sau să comentezi cumva mai delicat, și nu să zici că „nu ai văzut decretul”. Pe de altă parte, un laș, care ar fi fugit într-un moment de instabilitate în vacanță, și s-a întors într-un moment de calm pe scena politică, presupus din vacanță, este un adevărat patriot.

Ciudat... mă gândesc acum. Eroii nu pot fi numiți eroi, generalii nu sunt numiți generali, lașii fugari sunt numiți patrioți și chiar mari. Scara de prioritate a lui Peskov este oarecum imatură. Trebuie să facem ceva în privința asta...”, a scris acesta.

Peskov nu a comentat declarația lui Kadîrov.

Reacția liderului cecen vine după ce Dmitri Peskov a spus că nu poate comenta acest anunț privind avansarea sa în grad, pentru că nu a văzut un ordin, iar atunci când îl va vedea va veni cu o reacție.



Pub