Copiii din Chișinău pot fi înscriși online în clasa I: Înregistrarea se va desfășura în două etape

Părinții pot depune actele on-line pentru înscrierea copiilor în clasa I-a, înregistrarea se va desfășura în două etape. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA

Prima etapă este realizată în perioada 01 aprilie – 10 iunie, când are loc depunerea și completarea cererilor și a actelor de înscriere a copiilor în clasa I, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, în instituția de învățământ din districtul școlar.

Etapa a doua va fi organizată în perioada 14 iunie – 29 august, în cadrul căreia va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care n-au reușit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte școlare, pe locurile rămase libere.

Instituțiile de învățământ cu clase de profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu DGETS. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată public la 30 august.

Documentele (cererea de înscriere a copilului; buletinul de identitate al părintelui/ reprezentantului legal; certificatul de naștere al copilului) se depun pe platforma on-line https://escoala.chisinau.md.

De menționat că procedura de înregistrare a copiilor la școală este gratuită.


Pub