Batrîncea, după reținerea lui Marcel Cenușă: A cerut ajutor Guvernului, dar i-au trimis CNA să-l rețină. Partidul de guvernare îi amenință și vrea să-i subordoneze politic

Secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea, condamnă ferm reținerea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușa. „Zilnic deputații din majoritatea Parlamentară, reprezentanții Guvernului, care le-a fost mărit bugetul cu peste 200 de milioane de lei, amenință președinții de raioane și încearcă să pună presiune peste ei ca să se subordoneze politic anume lor sau partidului de la guvernare”, a menționat Batrîncea.

Foto: captură video

„Zece zile în urmă, în această sală am ieșit în conferință de presă cu doi președinți de raioane, de la Cahul și Ștefan Vodă. Ei au povestit ce a fost realizat, au dat cifre, au zis câte mii de refugiați au trecut pe la ei. Președinții au menționat că au nevoie de ajutor din partea Guvernului, ajutor financiar, tehnico-material. În loc de ajutor ei au primit un răspuns din partea guvernării și azi Marcel Cenușă a fost reținut de CNA pentru 72 de ore. Cenușă este o persoană cu o reputație ireproșabilă și este un exemplu pentru guvernarea noastră, pentru deputații din Parlament. Este ofițer, persoană care are în spate o carieră frumoasă, are autoritate și este respectat în Cahul. Marcel Cenușă niciodată nu a fost în conflict cu legea, a fost omul legii și a apărat ordinea de drept. În ultimii doi ani, de când este la conducerea raionului Cahul, a făcut tot posibilul pentru a ajuta la dezvoltarea raionului.

De ce Marcel Cenușa astăzi este cercetat de CNA și de ce alți președinți de raioane din partea opoziției sunt supuși anumitor presiuni politice? Doar de aceea că sunt socialiști. Zilnic deputații din majoritatea Parlamentară, reprezentanții Guvernului, care le-a fost mărit bugetul cu peste 200 de milioane de lei, amenință președinții de raioane și încearcă să pună presiune peste ei ca să se subordoneze politic anume lor sau partidului de la guvernare”, a menționat Vlad Batrîncea.

Nouă persoane din Cahul au fost reținute, în această dimineață, 4 aprilie,  de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți sunt președintele raionului Cahul, primarul unei localități, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.


Pub