Sandu respinge informațiile privind „creșterea numărului militarilor ruși în stânga Nistrului”: Sunt discuții despre o anumită „înviorare”

Șefa statului, Maia Sandu, respinge informațiile privind „creșterea numărului militarilor ruși în stânga Nistrului” și spune că informațiile care apar în presă sunt „discuții despre o anumită înviorare”. În context, a reiterat că, din informațiile pe care le dețin, dar și a partenerilor de dezvoltare, la moment nu sunt lucruri care ar indica o schimbare majoră acolo, dar lucrurile se pot schimba repede.

Foto: colaj

„Pacificatorii intră în regiunea transnistreană prin punctele de trecere controlate de organele constituționale din Moldova, așa că nu avem o creștere și nu are cum să se întâmple, fără ca organele constituționale să cunoască acest lucru.

Ce vedem în presă sunt discuții despre o anumită înviorare sau anumite mișcări pe teritoriul transnistrean”, a spus aceasta.

Chișinăul a dezmințit informația Kievului privind mobilizarea de trupe din regiunea transnistreană. Într-un comentariu oferit presei, Biroul de Reintegrare a comunicat despre faptul că instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune, iar la moment nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană. Informația a fost dezmințită și de Tiraspol.

Și Departamentul de Externe de la Tiraspol a spus că informația difuzată de Ucraina nu corespunde realității.

Acum 3 zile, Statul Major al Ucrainei a spus că ar fi fost înregistrate „deplasări suspecte ale contingentului de pacificatori” din regiunea transnistreană.


Pub