(video) Zelenski, discurs în Parlamentul României: „Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și de acolo mai este un pas până în Moldova”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României. Deputaţii şi senatorii au ţinut în plenul reunit al Parlamentului României, un moment de reculegere pentru cei care au murit ca urmare a agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina. Zelenski a menționat că „Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și de acolo mai un pas până în Moldova”.

Foto:

update „Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și acolo mai este un pas până în Moldova. Este fundamental să apărăm și statalitatea Moldovei. Apărând libertatea Ucrainei înseamnă protejarea Europei. Nu importați resurse energetice din Rusia, este nevoie de a impune alte sancțiuni. Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta Europei Centrale și a zonei Mării Negre. Au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează de 40 de zile. Rusia trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând economice. Închideți porturile pentru vapoarele rusești. Nu importați din Rusia. E nevoie de mai multe sancțiuni. Orice politician al lumii democratice trebuie să susțină Ucraina. Fiecare trebuie să facă tot posibilul pentru ca militarii ruși să răspundă în gața legii”, a menționat Zelenski.

update „Militarii au torturat oameni. Împreună trebuie să oprim oamenii care doresc genocidul în Europa”, a spus Zelenski.

update „Vreau să vedeți ce am văzut eu la Bucea. Îmi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea. Mașini au fost strivite de tancuri. Fete și femei au fost violate. Nu avem încă toate dovezile. Au fost oameni torturați. Oamenii au fost impușcați în ceafă. De ce au făcut militari ruși acest lucru? RIA Novosti justifica genocidul. Spunea: „ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”? Ei doresc deucrainizarea și de-europenizarea Ucrainei. Moarea a cât mai mulți oameni e de dorit pentru ei. Tot ce nu respectă această pozițe nu trece de cenzură. Dacă armata și poporul nostru nu s-ar fi apărat, rușii ar fi făcut un masacru la fel ca la Bucea pe tot teritoriul Ucrainei”, a declarat Zelenski.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub