Rusia va relua zborurile către 52 de țări, din 9 aprilie: Republica Moldova, inclusă în listă

Din 9 aprilie, Rusia va anula restricțiile impuse din cauza pandemiei la zborurilor către 52 de state, inclusiv Moldova, Africa de Sud, Argentina, China, India și alte țări prietene. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Mihail Mișustin la o întâlnire cu fracțiunea Rusia Unită, scrie tass.ru.

Foto: tass.ru

„Din 9 aprilie, ridicăm restricția privind combaterea infecției cu coronavirus, care se aplică zborurilor noastre regulate și charter între Rusia și o serie de alte țări”, a spus premierul. El a menționat că documentul corespunzător a fost semnat luni. Potrivit lui Mișustin, incidența de Covid-19 este în scădere, așa că este timpul să extindem destinațiile disponibile companiilor aeriene ruse.

Potrivit acestuia, Rusia reia zborurile cu 52 de țări, printre care India, Argentina, Africa de Sud, China și alte state prietene. De asemenea, prim-ministrul a reamintit că înainte de aceasta, era posibil să se zboare fără restricții în 15 țări, inclusiv în unele state ale Uniunii Economice Eurasiatice, Mexic, Qatar și altele.

Sediul operațional pentru lupta împotriva coronavirusului a precizat că, ținând cont de situația epidemiologică din fiecare țară, a fost luată decizia de a elimina complet din 9 aprilie restricțiile privind zborurile charter și regulate cu Argentina, Algeria, Afganistan, Bosnia și Herțegovina, Bahrain, Botswana, Brazilia, Vietnam, Venezuela, Hong Kong, Egipt, Zimbabwe, India, Israel, Indonezia, Irak, Iordania, Kenya, Coreea de Nord, China, Costa Rica, Kuweit, Lesotho, Liban, Mauritius , Malaezia, Madagascar, Maldive, Maroc, Moldova, Mozambic, Myanmar, Mongolia, Namibia, Oman, Peru, Pakistan, Arabia Saudită, Serbia, Seychelles, Siria, Tanzania, Thailanda, Tunisia, Turcia, Uruguay, Filipine, Fiji, Sri Lanka , Etiopia, Africa de Sud și Jamaica.


Pub