ASEM a organizat un masterclass pentru copiii din Ucraina

001
Foto: ASEM

Academia de Studii Economice din Moldova a organizat un masterclass cu genericul „Împreună să aducem bucurie copiilorˮ, destinat unui grup de 20 de copii din Ucraina, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani, cazați în Complexul Sportiv al ASEM.

Copii refugiați din Ucraina au participat la un masterclass culinar la care au învățat cum să prepare dulciuri. Masterclass-ul a fost desfășurat în patru etape:
#Modelarea cornuleţelor cu magiun şi vişină, copiii dezvoltându-şi abilităţi de modelare.
#Personalizarea turtelor dulci, unde imaginaţia şi creativitatea a fost pe deplin manifestată.
#Glazurarea pop cake-urilor.
#Pregătirea cake-urilor din ciocolată.

La final, dulciurile pregătite de către copii, ghidați de cadrele didactice de la ASEM au fost savurate de către aceștia. Totodată, copiii au avut parte de dansuri.

Masterclass-ul a fost posibil datorită implicării active a dr., conf. univ., ASEM – Olga Tabunşcic, Preşedintelui Federaţiei Italiene de Bucătari din Republica Moldova – Francesco Sanna şi a profesoarei de discipline tehnologice, din cadrul Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM – Babcenco Coralia.

Evenimentul a avut loc în Laboratorul de Tehnologii Culinare al ASEM, care s-a desfășurat cu susţinerea departamentului „Comerț, Turism și Alimentație Publică”, în parteneriat cu ACI (Associazione Cuochi Italiani, secțiune Donna Chef), AED (Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare) și catedra „Comerț, Merceologie, Tehnologieˮ din cadrul Colegiului Național de Comerț al ASEM, cu aportul profesorilor și studenților de la specialitatea „Tehnologia și Managementul Alimentației Publice”.

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente