‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSubvenționarea tehnicii agricole, ce modificări vor fi

Subvenționarea tehnicii agricole, ce modificări vor fi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Subvenționarea pentru Submăsura 1.3. Stimularea investiţiilor pentru procurarea tehnicii şi utilajului agricol convenţional urma a fi modificată, astfel mai mulți fermieri se îngrijorează de faptul că nu vor mai putea beneficia de subvenții post-investiționale pentru tehnica agricolă achiziționată.

Agrobiznes a solicitat un comentariu Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a afla detalii exacte la acest subiect.

Potrivit informațiilor furnizate de către Ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, și Secretarul de Stat, Vasile Șarban, într-adevăr inițial a fost propusă excluderea acestei submăsuri, însă, la insistența MAIA, vor fi operate doar câteva modificări, cu scopul facilitării accesului producătorilor mici și mijlocii la subvenționarea tehnicii agricole și ținând cont de faptul că sursele financiare sunt limitate.

Astfel, producătorii vor putea solicita subvenții pentru tractoare ale căror putere este de până la 200 de cai putere și pentru combine ale căror putere nu depășește 260 de cai putere.

Concomitent, au fost operate modificări pentru a oferi subvenții pentru dronele utilizate în protecția plantațiilor pomicole, utilajele tractate antiîngheț (în valoare de 50% din valoarea investiției) și plasele reflectoare.

Regulamentul a fost aprobat astăzi și este disponibil pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›