Alaiba: Bancher nu am fost. Încă. Poate și o să fiu

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, nu exclude că va deveni într-o bună zi bancher. „Încă nu am fost. Poate și o să fiu. Eu de unde știu? Viața abia începe”, a scris acesta pe Facebook, după o discuție din această săptămână cu Vladimir Voronin, în Parlament. Acesta a povestit mai multe despre domeniile și joburile pe care le-am avut până a deveni deputat.

Foto: UNIMEDIA
„Un răspuns mai pe lung. Am absolvit finanțe - specializarea bănci și burse de valori. După asta am decis că vreau să mai învăț și am mers la studii în Finlanda - management de proiecte internaționale. Așa am ajuns în consultanță internațională. Primul meu loc de muncă adevărat a fost printre finlandezi.

Deși este adevărat că nu am lucrat nici o zi într-o bancă comercială (cu excepția a trei luni în direcția marketing în vara lui 2004 la una din băncile din Chișinău), am avut des de a face cu domeniul financiar-bancar pe parcursul carierei mele și am o înțelegere și viziune suficient de elaborată în acest domeniu.

Dar nu, nu sunt bancher. Nu că asta ar fi bine sau rău. Am fost multe lucruri până acum: consultant internațional, funcționar public, ONGist, activist, freelancer, mic antreprenor, politician. Chiar și elful lui Santa Claus am fost în acel an petrecut pe cercul polar, în satul lui Santa Claus și împărțeam flyere pe 25 grade frig.
Bancher nu am fost. Încă. Poate și o să fiu. Eu de unde știu? Viața abia începe”, a scris acesta.

Reacția vine după discuțiile din Parlament. Deputatul BCS, Vladimir Voronin, i-a spus lui Dumitru Alaiba că „a procedat corect atunci când a decis să meargă în altă direcție” și nu în domeniul finanțelor. Asta după ce parlamentarul l-a întrebat pe deputatul PAS dacă este bancher.


Pub