SUA va oferi R. Moldova 50 de mil. de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților

SUA va oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari, adițional la cele peste 20 de milioane care au fost oferite, pentru gestionarea crizei refugiaților. Despre aceasta a anunțat ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield într-o conferință de presă.

Foto: Captură de ecran

„Sunt mândră să anunț că astăzi Statele Unite ale Americii va oferi 50 de milioane de dolari adițional pentru a ajuta Guvernul Republicii Moldova și oamenii săi ca să facă față acestui război brutal al Rusiei. SUA anunță această asistență înainte de conferință de sprijin a Republicii Moldova, care va avea loc la Berlin pentru a genera și a acumula mai multă asistență din toată lumea pentru R. Moldova și reformele sale, precum și agenda de reziliență.

Aceasta este adițional pe lângă cele peste 20 milioane de dolari pe care le-am oferit deja Republicii Moldova pentru eforturile sale umanitare, care asigură refugiații și au de mâncare, apă curată de consumat, precum și toate cele de ce au nevoie.Vom continua să oferim această asistență în următoarele zile și luni”, a declarat ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.


Pub