‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleConsultanță gratuită a unui expert sârb, pentru producătorii de zmeur, mur și căpșun

Consultanță gratuită a unui expert sârb, pentru producătorii de zmeur, mur și căpșun

‹ adv ›
‹ adv ›

O bună parte din plantațiile de bacifere au nevoie în anul curent de îngrijiri speciale pentru reanimare și recuperarea potențialului de producere la nivel optim, după ce anul trecut ploile abundente și grindina au produs daune serioase plantelor.

Experții atenționează că lucrările potrivite la început de sezon agricol vor reduce stresul plantelor și vor determina productivitatea plantației.

Totodată, producătorii de pomușoare ar trebui să-și revadă tehnologiile de producere în situația în care criza de securitate din regiune a generat creșterea prețurilor pentru mai multe inputuri, dar și lipsa unor inputuri din comerț.

Această situație impune producătorii să-și ajusteze întreaga strategie de desfășurare a afacerii cu bacifere pentru a corespunde noului context de pe piață.

Această adaptare, necesită suport profesional atât la nivel tehnologic, cât și de agrobusiness.

Reieșind din aceste condiții, proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova organizează în săptămâna 18-22 aprilie curent vizita expertului în domeniul producerii pomușoarelor Aleksandar Leposavic din Serbia.

‹ adv ›

Expertul sârb va oferi asistență tehnică în câmp producătorilor de căpșun, zmeur și mur, care au nevoie de ajutor.

Fermierii interesați de consultanța expertului Aleksandar Leposavic sunt invitați să expedieze o solicitare cu indicarea datelor de contact și locația plantației până pe data de 11 aprilie ora 17:00, pe adresa electronică [email protected].

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii