‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii: Analizăm opțiunea de a compensa parțial prețul laptelui pentru producători

Ministrul Agriculturii: Analizăm opțiunea de a compensa parțial prețul laptelui pentru producători

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare studiază posibilitatea de a compensa parțial prețul la lapte. Despre aceasta a anunțat astăzi, 1 aprilie, Viorel Gherciu, în cadrul unei conferințe de presă. 

Acesta susține că suma oferită drept compensație urmează a fi calculată și va depinde de resursele disponibile în bugetul de stat sau de la partenerii de dezvoltare. 

„Este în proces de lucru opțiunea de a compensa parțial prețul la lapte. Adițional la suportul pe care îl vor primi fermierii din sectorul zootehnic prin intermediul subvențiilor per cap de animal, este evoluată și această măsură de sprijin”. 

Ministrul a mai spus că, anual, fermele zootehnice din țara noastră livrează circa 67 de mii de litri de lapte către întreprinderile de procesare. 

„Deseori auzim reproșul: de ce fermierii din Republica Moldova nu sunt competitivi cu cei din Ucraina sau UE. Iată de ce ne-am propus să oferim mai mult sprijin pentru modernizarea fermelor zootehnice, implementarea tehnologiilor moderne, ce vor asigura o productivitatea și o rentabilitatea mai înaltă. În circumstanțele în care ne-am pomenit, cu războiul din Ucraina și întreruperea importului de lactate și carne din țara vecină, este important ca antreprenorii din domeniu, din țara noastră, să ia inițiativă și să investească în aceste sectoare. Cred că este absolut real ca să fim autosuficienți cu aceste produse”. 

Menționăm că, AIPA a lansat al II-lea apelul de recepționare a cererilor de solicitare a plăților directe pe cap de animal, pentru perioada 04.04.2022 – 10.06.2022.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›