Se prezentau drept angajații unor bănci: Un bărbat și un minor, cercetați penal după ce au golit cardurile mai multor moldoveni

Un bărbat și un minor sunt cercetați penal după ce au golit cardurile unor persoane, cauzându-le un prejudiciu de 111 mii lei. Cei doi se prezentau drept angajații unor bănci comerciale și pretindeau că a avut loc o fraudă în privința cartelei bancare a victimelor. Cazurile au avut loc în ianuarie-februarie 2022.

Foto: colaj

Potrivit poliției, cei doi apelau clienții a două bănci comerciale din Moldova, în calitate de pretinși funcționari ai acestora. Ulterior, aceștia pretindeau că a avut loc o fraudă în privința cartelei bancare a victimelor, iar pentru blocarea ei imediată, acestea urmau să le trimită un text cu numărul deplin al cartelei și parola de accesare a contului prin internet și prin aplicația mobilă. Ulterior, aceștia le accesau conturile și transferau banii victimelor către propriile conturi bancare.

Cinci clienți ai celor două bănci au depus plângeri la autorități, care au identificat doi bănuiți, au desfășurat mai multe percheziții, după care bărbatul a fost reținut, iar minorul este cercetat în libertate, potrivit legii.

Urmează ca procurorul PCCOCS să solicite aplicarea arestului preventiv în privința reținutului, în scopul asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor, perioadă în care ambii bănuiți se prevalează de prezumția nevinovăției, conform cerințelor legale.


Pub