„Roadele” punctelor mobile de vaccinare: Peste 48 de mii de persoane s-au imunizat anti-Covid

Primăria municipiului Chișinău informează că într-un an de activitate a Centrului municipal de vaccinare din str. Petru Rareș 18, au fost administrate peste 76 mii de doze de vaccin anti Covid, inclusiv cca 18 mii de vaccinuri în cadrul celor 4 maratonuri desfășurate în cadrul instituției nominalizate.

Foto: Colaj

Totodată, prin intermediul celor 2 puncte mobile, troleibuz și autobuz, s-au vaccinat peste 48 de mii de persoane (cca 34 mii persoane în troleibuz și cca 14 mii în autobuz).

De la 1 aprilie, a.c., activitatea Centrului municipal de vaccinare va fi sistată, inclusiv a celor 2 puncte de vaccinare mobile, troleibuz și autobuz.

Măsura a fost luată ca urmare a adresării tot mai scăzute din partea populației pentru imunizare, dar și la recomandarea specialiștilor în sănătate publică, membri ai Comisiei municipale pentru sănătate publică.

În cadrul evenimentului de totalizare a activității Centrului, desfășurat joi, Primarul General, Ion Ceban, a ținut să remarce că municipiul Chișinău a atins cea mai înaltă rată de vaccinare aniCovid din republică, de 48 la sută.

Dar având în vedere și persoanele care s-au imunizat peste hotare - avem estimativ peste 70% de locuitori ai municipiului Chișinău vaccinați", a spus edilul.

Ion Ceban a oferit diplome de onoare și a adresat cuvinte de recunoștință specialiștilor care au activat în cadrul Centrului municipal de vaccinare. Aceștia, alături de colegii lor din spitale, au fost în prima linie în lupta cu pandemia.

În cadrul Centrului municipal de vaccinare au fost amenajate 6 posturi, cu o capacitate zilnică de 1200 persoane.


Pub