‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriParlamentul a aprobat modificări la Legea cu privire la fabricarea și circulația produselor alcoolice

Parlamentul a aprobat modificări la Legea cu privire la fabricarea și circulația produselor alcoolice

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Deputații au operat astăzi modificări la Legea cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice.

Scopul modificărilor este de a garanta autenticitatea și calitatea înaltă a acestor tipuri de produse, de a asigura trasabilitatea producției și comercializării și de a exclude concurența neloială în acest sector.

Una dintre principalele prevederi ale proiectului este introducerea unor noțiuni de bază, printre care „băutură slab alcoolică” și „băutură cu un conținut redus de alcool”.

Autorii proiectului susțin că această modificare este necesară, întrucât, în prezent, aceste categorii de produse, care sunt consumate în special de tineri, nu sunt reglementate în legislația națională.

Proiectul de lege mai prevede includerea obligativității de prezentare a declarației de fabricare și de circulație, care va conține date pentru fiecare categorie de produs despre stocul la începutul anului, producerea, comercializarea și stocul la finele anului. Aceste date vor fi folosite la elaborarea prognozelor de dezvoltare a sectoarelor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›