‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova și România analizează posibilitatea creării coridorului verde pentru exportul produselor agricole

Moldova și România analizează posibilitatea creării coridorului verde pentru exportul produselor agricole

‹ adv ›
‹ adv ›

În cadrul vizitei de la București, Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare și ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, au avut o întrevedere cu Secretarii de Stat si alți factori de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România.

Oficialii au discutat subiecte de interes comun, axate pe oportunitățile de sporire a interacțiunilor dintre producătorii, procesatorii agricoli și rețelele comerciale de pe ambele maluri ale Prutului.

Totodată, au fost abordate cele mai stringente probleme cu care se confruntă producătorii agricoli din Republica Moldova, se menționează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. 

În scopul facilitării tranzitului vamal pentru produsele agricole, părțile au analizat oportunitatea creării coridorului verde pentru exportul de produse agricole, inclusiv al merelor în stare proaspătă și a mărfurilor perisabile din Republica Moldova în România. 

Părțile au discutat, la fel, despre necesitatea dezvoltării sistemelor de irigare din țara noastră, în scopul sporirii eficienței irigării și utilizării raționale a resurselor de apă, precum și în vederea creșterii calității și competitivității agricole.

Autoritățile de la București au declarat că vor acorda suport Republicii Moldova în revitalizarea sectorului de irigare.

‹ adv ›

În cadrul vizitei, oficialii au convenit să consolideze cooperarea interinstituțională și au reiterat angajamentul de a continua dezvoltarea dialogurilor ample și productive în domeniile aferente agriculturii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii