(video) Ședința CSM: Examinarea demersului privind desemnarea unui nou membru în Comisia de evaluare a lui Stoianoglo, amânată
Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește astăzi, 30 martie în ședință. Pe ordinea de zi au fost 17 subiecte, printre care și cel cu privire la demersul Consiliului Superior al Procurorilor referitor la desemnarea unui membru în Comisia de evaluare a performanțelor Procurorului General.
Foto:

13:07 Ședința s-a încheiat.

13:06 Cu 7 voturi pro, CSM a decis desemnarea magistratului Mironov Andrei, judecător la Curtea de Apel Comrat, pentru exercitarea atribuțiilor funcției de președinte al Curții de Apel comrat pâna la completarea funcției vacante.

12:46 Se examinează cererile unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea concediului de odihnă anual. Cu 8 voturi pro, cererile de concediu au fost acceptate.

12:47 Nina Cernat a fost desemnată să exercite interimatul funcției de președinte al CSM.

12:45 Proiectul cu privire la aprobarea unor dispoziţii emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, aprobat.

12:42 Se examinează demersul Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM), referitor la delegarea unui judecător pentru participare la atelierul de lucru organizat în perioada 31 martie – 01 aprilie 2022. Cu 6 voturi pro, s-a acceptat demersul Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.

12:41 Propunerea, aprobată.

12:40 Se examinează demersul președintelui Consiliului Institutului Național al Justiției, Diana Rotundu referitor la propunerea CSM privind numărul de locuri la concursul de admitere în anul 2023 pentru formarea inițială a candidaților la funcția de judecător.

12:39 Se examinează demersul Consiliului Superior al Procurorilor referitor la desemnarea unui membru în Comisia de evaluare a performanțelor Procurorului General. Examinarea demersului a fost amânat.

12:01 S-a luat o pauză de 15 minute.

12:01 A fost aprobat Raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii şi a sistemului judecătoresc, pentru anul 2021.

10:54 Se examinează subiectul cu privire la Raportul de activitate al Colegiului disciplinar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021.

10:53 A fost amânat subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Comrat pentru o altă zi. Motivul fiind starea de sănătate a unui participant.

10:46 Membrii CSM au intrat în deliberare.

10:43 Se examinează subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Comrat.

10:43 Contestația a fost amânată pentru altă zi.

10:38 Subiectul se examinează în ședință închisă.

10:37 Se examinează proiectul cu privire la contestațiile împotriva Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 12/6 din 28 mai 2021, emise în privința judecătorului Olesea Țurcan de la Judecătoria Chișinău.

10:00 A fost respinsă contestația împotriva Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar emise în privința judecătorului Ion Cotea de la Judecătoria Cahul.

09:59 Se examinează proiectul cu privire la contestația împotriva Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 11/6 din 28 mai 2021, emise în privința judecătorului Ion Cotea de la Judecătoria Cahul.

09:57 Ședința CSM a început. Sunt prezenți 8 membri.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Vezi ordinea de zi aici.


Pub