(video) Natalia Gavrilița va pleca săptămâna viitoare la Berlin, pentru a „discuta instrumentele disponibile pentru susținerea țării pe timp de criză”

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a susținut o conferință de presă, după ședința de astăzi a Guvernului. Prim-ministra a anunțat că săptămâna viitoare va pleca cu mai mulți colegi la Berlin, pentru a „discuta instrumentele disponibile pentru susținerea a țării pe timp de criză”.

Foto:

„Situația nu este ușoară. Acest război absurd și inutil, afectează milioane de ucraineni și duce la înrăutățirea situației economice în toată regiunea și consecințe la nivel global. Moldova este afectată în mod special, datorită importanței Ucrainei pentru rutele de import și export, datorită scăderii încrederii investitorilor și costurilor crescute la o gamă largă de produse. Guvernul se află în permanentă constultație cu Președinția, Parlamentul, partenerii de dezvoltare și organizațiilor internaționale. După cum am zis anterior acționăm pe baza a cinci piloni anti-criză: este vorba despre creșterea veniturilor pupulației, despre asigurarea siguranței alimentare, securitatea energetică, asigurarea unei concurențe sănătoase, precum și asigurarea securității cetățenilor și ordinii publice”, a menționat Gavrilița.



Pub