joi, 25 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeProtecția timpurie a livezilor - recomandări

Protecția timpurie a livezilor – recomandări

Recomandate

În procesul implementării tehnologiilor eficiente de protecție a livezilor, e bine de știut, că măsurile preventive sunt de importanță deosebită, menționează specialiștii Ukravit Science Park.

Astfel, recomandă efectuarea măsurilor preventive de protecție a pomilor înainte ca mugurii să se deschidă. Și merită de început aceste tratament cu aplicarea uleiurilor vegetale.

În acest sens, specialiștii recomandă cel mai nou eco-insecticid și adjuvant, sigur pentru protecția pomilor fructiferi, baciferelor și a viței-de-vie, care poate fi aplicat încă în stadiile de iernare a dăunătorilor.

Eco-insecticidul Zahvat Oil (ulei vegetal, 800 (86%), are efect de contact: atunci când ajunge pe suprafața corpului insectelor, ouălor sau pe coconii acestora, formează o peliculă subțire care provoacă asfixierea (sufocarea) dăunătorului și, de asemenea, lipește ouăle afidelor și acarienilor, ceea ce face imposibilă  eclozarea dăunătorilor din ou.

Astfel, Zahvat Oil asigură controlul fiabil al dăunătorilor în timpul iernării, prevenind daunele pe care aceștia le-ar putea provoca livezilor. În plus, utilizarea produsului asigură o excelentă prevenire a răspândirii bolilor fungice, măsură foarte importantă la începutul sezonului.

Iar pentru a preveni o gamă largă de boli ale culturilor pomicole, experții UKravit Science Park recomandă adăugarea fungicidului Gart (hidroxid de cupru, 770 g/kg) la Zahvat Oil.

Acesta este un produs din grupul preparatelor ce conțin cupru, cu efect preventiv puternic, deoarece previne boli precum rapănul, cancerul, monilioza, clasterosporioza, pătările, arsurile bacteriene, bășicarea frunzelor de piersic și altele.

Dacă boala prezintă deja primele simptome, cuprul din produs perturbă metabolismul agentului patogen și împiedică dezvoltarea ulterioară a acestuia, deci, în urma aplicării, agentul patogen moare.

În același timp, substanța activă este absolut sigură pentru culturi și mediu, adică nu e dăunătoare și nu provoacă rezistență la agenții patogeni.

Este important, că atunci când este pulverizat în stadiile incipiente, produsul Gart protejează suplimentar culturile de înghețurile de primăvară, ceea ce asigură creșterea și dezvoltarea armonioasă a culturilor în continuare.

Desigur, aceste măsuri vor asigura doar controlul primar, de aceea specialiștii companiei recomandă să monitorizați cu atenție apariția unor potențiale probleme și, cel mai important, să acordați o atenție deosebită condițiilor meteorologice ale sezonului, deoarece ele pot provoca activarea bolilor și dăunătorilor.

Pentru detalii, accesați ukravit.md.

Oberegagro
Oberegagro
OBEREGAGRO - reprezentantul oficial a produselor UKRAVIT în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale