„Îmi râd în față”. Sora tânărului omorât în bătaie la Drochia cere să i se facă dreptate: Suspecții sunt cercetați în libertate

Sora tânărului omorât la Drochia Cornelia Bolohan cere să i se facă dreptate. Aceasta relatat că suspecții sunt cercetați în libertate. „Ei nici măcar nu și-au cerut scuze. Îmi râd în față”, spune aceasta.

Foto: Colaj

„Suspecți sunt cercetați în stare de libertate. Curtea de Apel Bălți a schimbat măsura de prevenție pe numele a doi dintre ei la data de 18 martie. Iar altul a fost trecut la 25 martie. Ei sunt văzuți plimbându-se prin sat. Unul dintre ei spune că a fost eliberat și scos de sub învinuire”, a declarat Cornelia pentru UNIMEDIA.

Mai mult decât atât sora tânărului decedat a relatat că s-a întâlnit cu unul dintre suspecți, iar când a sesizat oamenii legii, aceștia i-ar fi spus că în această zi a fost chemat la poliție.

Noua procuroră pe caz nu a venit cu un comentariu deocamdată.

Un tânăr din Chișinău a fost bătut cu cruzime de un grup de bărbați în satul Pelinia, raionul Drochia, la mijlocul lunii iulie. După 6 zile în comă, având mai multe leziuni la cap și traumatisme, Alexandru s-a stins din viață. Mama acestuia îi caută până în ziua de azi dreptatea și acuză procurorii că bat pasul pe loc. Din cei 5 agresori, 2 se află la moment în arest preventiv, unul în arest la domiciliu, unul - eliberat, iar cel de-al 5-lea, dat în căutare.

Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni pe. Cei cinci l-au bătut cu cruzime, iar Alexandru, cu mâna fracturată și în gips, nu a avut nici o șansă să se apere sau să scape din mâinile lor. Acesta a fost găsit inconștient abia a doua zi, în jurul orei 11:00, în parcul de lângă Primăria satului Pelinia și la câțiva metri distanță de Sectorul de Poliție. Femeia povestește că a medicii de la spitalul din Drochia le-a spus că e în comă alcoolică și că își va reveni.

„După mai multe căutări, l-am găsit seara în jurul orei 20:00 la Spitalul din Drochia într-o stare gravă cu vizibile leziuni pe cap, cu nasul rupt, însă medicul de garda insista că e coma alcoolică, că eu nu mă pricep. La cererea mea fiul meu a fost transportat a doua zi la Spitalul din Bălți, unde i s-a făcut investigații și s-au depistat multiple leziuni la creier cu hemoragie”, povestește acesta.

După ce a stat 6 zile în comă, Alexandru a decedat. În tot acest timp, agresorii se aflau la libertate.

„Câțiva dintre ei au fost reținuți și învinuiți de huliganism abia la a șasea zi după crimă și anume Țurcanu Mihail, Postolache Vadim, Mihai Victor, Tîrnovanu Anatolie, între timp unul dintre ei a reușit să fugă din țară - Codreanu Andrei, dar cu înștiințarea poliției, la care i-a comunicat că pleacă în Rusia pe 10 zile și revine apoi în țară. Însă nu a mai revenit. După reținere în a cincea zi au mai eliberat un criminal - Țurcanu Mihail, lăsându-i numai pe trei după gratii. Ancheta care se desfășoară la Procuratura din Drochia, se petrece dubios. Probele de pe hainele victimei au fost luate de abia la a treia săptămână și tot la cererea noastră. Ca mai apoi după 30 zile de reținere sa fie alt criminal eliberat – Postolache Vadim si pusă măsură preventivă arest la domiciliu. însă el nu respectă”, spune aceasta.

De partea cealaltă, solicitat de UNIMEDIA, procurorul de caz de atunci, Ghenadie Andronache, spune că ancheta se derulează obiectiv.

„Dosarul la finalitate va fi expediat în instanța și se va examina acolo. Sunt două cauze penale pornite - una este pe huliganism, inițial care a fost pornită, și una pornită pe vătămare corporală care a dus la decesul persoanei. Conform raportului de expertiză, noi am pornit urmărirea penală corect, conform legii, nu era posibil de pornit pe omor așa cum spune doamna.

Avem două persoane arestate preventiv, unul în arest la domiciliu, unul în căutare internațională cu mandat de arest, unul într-adevăr a fost eliberat pentru că s-a stabilit că nu are nicio legătură cu cazul dat”, a spus procurorul.

„Dosarul a fost și la Procuratura Generală, verificat. Noi nu facem de capul nostru. Ei au înainta plângeri încă din primele zile. De ce nu au fost reținuți din prima zi că dosarul a fost pornit după 4 zile, și unul din bandiți chiar a fugit a doua zi, că e plecat, că avea bilet nu știu, dar e dat în căutare internațională. Încerc să le explic. Ei mă întreabă cine îl caută acolo, dar nu pot să mă duc eu sa îl caut în Rusia pe învinuit. Actele conform legii le-am făcut”, a mai adăugat acesta.

Mama băiatului, în speranța că cei vinovați de moartea lui Alexandru vor fi trași la răspundere, a expediat o scrisoare și la Președinție, cerând implicarea directă a autorităților centrale.


Pub