Spatari răspunde acuzațiilor lui Ceban: Nu au fost solicitări de la Primărie pentru donații. Noi nu le putem duce cu forța

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a venit cu un răspuns acuzațiilor lui Ion Ceban. Acesta menționează că din partea Primăriei municipale Chișinău nu au fost solicitări referitoare la donații. „Eu îmi dau seama că Chișinăul este un oraș destul de dezvoltat, aici s-au mobilizat mulți oameni care au donat către Primărie ceea ce este un lucru lăudabil, dar asta nu înseamnă că ei nu pot solicita de la noi. Noi nu putem cu forța să ducem donațiile pentru că avem solicitări din alte raioane”, a declarat Spatari la Freedom de la TV8

Foto:

„Când vorbim despre ajutoare umanitare trebuie să înțelegem că este un proces care se implică nu doar statul. Se implică și autoritățile locale care au primit ajutoare și donații.

80 la sută din ajutoarele umanitare au venit în adresa organizațiilor Societății Civile și a Comunităților religioase, deci ele nu sunt gestionate de autorități. Dar și 200 din tot volumul acesta e destul de mult pentru ministerul nostru și pentru asta am deschis un nou depozit, pentru că noi la minister aveam doar un depozit...nu e funcția ministerului să distribuie ajutoarele umanitare.

Depozitele acesta primesc ajutoare umanitare care vin organizate, de exemplu astăzi am primit un lot din China, după ce a ajuns toate Primăriile, centrele pentru refugiați depun o solicitare. Această solicitare vine la noi și eliberăm de ce au nevoie. Și mai mult ca atât transportăm produsele în localitatea solicitată.

Mai vreau să menționez că din Chișinău nu au venit asemenea solicitări. Eu îmi dau seama că Chișinăul este un oraș destul de dezvoltat, aici s-au mobilizat mulți oameni care au donat către Primărie ceea ce este un lucru lăudabil, dar asta nu înseamnă că ei nu pot solicita de la noi. Noi nu putem cu forța să ducem donațiile pentru că avem solicitări din alte raioane”, a menționat Marcel Spatari

Primăria nu a primit până astăzi niciun suport financiar de la autoritățile centrale pentru gestionarea crizei refugiaților. Despre asta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința Primăriei. Acesta a spus că instituția a primit „9 milioane de lei pe hârtie”, iar condițiile impuse de minister pentru cei care vor să beneficieze de ajutor sunt din domeniul cosmosului.

Primăria a anunțat că nu a primit niciun chibrit din donațiile internaționale. Acuzațiile au fost comentate de ministrul Muncii. Acesta a spus că cei care cer primesc, iar pentru asta e nevoie doar de o solicitare oficială.


Pub